Uw toestemming voor uitwisselen medische gegevens

In de regio Oosterhout zijn uw medische gegevens in de avond- nacht en weekenduren tot nu toe beschikbaar voor gebruik op de huisartsenpost en de dienstapotheek. Daarmee zorgen wij als huisartsen samen met de apothekers voor goede medische zorg gebaseerd op uw eventuele aandoeningen en medicatie. Ook kunnen we zo weten welke medicamenten niet samen gegeven kunnen worden en waar u niet tegen kunt.

In principe willen wij op dezelfde manier door gaan. Wel willen wij uw toestemming vragen of u het hiermee eens bent.

Daarvoor kunt u het volgende bestand downloaden, invullen en bij de assistente afgeven:  Toestemmingsformulier Huisartsenpraktijk de Ligne

Of direct via https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01054318

Tussen de regio Oosterhout en de andere huisartsenposten in West-Brabant (Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom) zullen vanaf 1 januari 2015 alleen medische gegevens uitgewisseld kunnen worden met uw toestemming. In de toekomst zal via het Landelijk Schakelpunt (LSP) de uitwisseling tussen de regio Oosterhout en de rest van Nederland steeds meer mogelijk worden. Ook hiervoor is uw toestemming nodig.

Op de website van de Nederlandse Vereniging Zorgaanbieders Zorgcommunicatie (VZVZ) vindt u meer informatie: 

De folder: https://vzvz.nl/uploaded/FILES/htmlcontent/Brochure_VZVZ_VWS_052013_v2.pdf

Uitgebreide informatie: https://www.vzvz.nl/page/Zorgconsument/Links/Vraag-en-antwoord/Over-toestemming

Op onze eigen website vindt u onder het kopje Downloads ons toestemmingsformulier. Wilt u dit uitprinten, bij elk rood vlakje uw voorkeur aankruisen (ook aan de achterzijde van het formulier) en aan de assistente afgeven?

U kunt ook uw toestemming regelen via de website https://www.ikgeeftoestemming.nl/ ; hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Website Thuisarts.nl

  • De website www.Thuisarts.nl geeft u betrouwbare en onafhankelijke informatie over ziektes en gezondheid, vóór, tijdens en na eenconsult.
  • www.Thuisarts.nl wil mensen stimuleren om bewuster om te gaan met hun gezondheid en wil hen beter in staat stellen daarin keuzes te maken.

logothuisarts.jpg (720×204)

 

 

Gezondheidscentrum Het Vierendeel

Logo Vierendeel

NHG Accreditering

Logo accreditatieOnze praktijk is NHG geaccrediteerd en voldoet aan de meest moderne richtlijnen.